Актуально

Відбулась щотижнева нарада Новокаховської міської військової адміністрації

15.03.2023 16:26
300 Актуально

Цього тижня відбулась чергова щотижнева апаратна нарада Новокаховської МВА з керівниками підприємств, установ та підрозділів військової адміністрації. 

Зокрема, продовжено роботу над планом дій «Перший день вдома», що передбачає першочергові заходи з відновлення Новокаховської міської тергромади після деокупації. 

Цей план оснований на Розпорядженні КМУ від 30.12.2022 № 1219-р. 

Так, основні акценти у Плані пов’язані зі значною кількістю завдань з відновлення діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я, освіти тощо, реалізація яких є необхідною для повноцінного відновлення діяльності держави на деокупованих територіях (матеріально-технічне та ресурсне забезпечення, відновлення документів, набір персоналу і так далі). 

План дій містить значну кількість пунктів, реалізація яких спрямована на першочергове забезпечення гуманітарних, економічних та безпекових потреб мешканців деокупованої території (забезпечення питною водою, відновлення соціальної інфраструктури, відновлення житла, відновлення обігу національної валюти, діяльності банків, автозаправних станцій тощо). 

Ураховані й такі потреби як розмінування територій, розбір завалів. 

Також хочемо звернути вашу увагу, що ми розпочинаємо реєстрацію мешканців нашої громади, які не виїхали з тимчасово окупованих територій. Для чого це відбувається? Ми прагнемо, щоб самі особи або їх рідні та близькі за допомогою спеціальної доступної форми (скоро з’явиться на наших сторінках) змогли подати відомості про першочергові потреби. Адже у перший день повернення додому ми вже маємо забезпечити уразливі категорії медичною, гуманітарною, соціальною та психологічною допомогою.

Дивитися всі новини